Radio Galaksija

Postanite jedan od ČUVARA RADIO GALAKSIJE! 🙂

Dragi slušaoci, slušateljke, prijatelji Radio Galaksije i svi slučajni putnici i putnice, 

Ukoliko volite ovo što radimo, volite nauku, volite da slušate iscrpne razgovore o nauci i želite da nam pomognete da i dalje stvaramo sadržaje i razgovore koje volite, kao i da doprinesete da to radimo bolje nego do sada, postoje razni načini na koje to možete da uradite.

Osnovna ideja Radio Galaksije je da su svi sadržaji dostupni svima. Zato nemamo nikakve privilegovane sadržaje koje biste dobili uplatama, ali to ne znači da nam vaša finansijska pomoć ne treba. 

S obzirom da nam je Radio Galaksija ljubav kao i vama i da se njome bavimo u slobodno vreme, najvažnija nam je finansijska podrška i ukoliko možete da na mesečnom ili godišnjem nivou odvojite određenu sumu novca, to će nam veoma pomoći i dodatno nas motivisati da nastavimo i razvijamo ovu našu zajedničku ljubav. 

Trenutno nam je fokus na prikupljanju novčanih sredstava kako bismo kupili malo adekvatniju opremu za video montažu (pre svega, dobar računar), ali nam novac znači i za plaćanje hostinga, plaćanje nekoliko servisa i pretplata koje koristimo kako bi Radio Galaksija postojala u ovom obliku u kom postoji, i slično. 

Međutim, postoje i razni drugi načini, pa bacite pogled na tekst i informacije ispod.  

Donirajte novac direktnom uplatom na račun našeg udruženja! 

Najbolje nam možete pomoći direktnom uplatom novca na račun

Dok ne napravimo formular za e-commerce redovne mesečne/godišnje donacije, možete nam uplatiti novac direktnom uplatom, a primer uplatnice možete videti na slici pored. 

Takođe, pored je i IPS QR kod generisan kod Narodne banke Srbije koji možete skenirati u mobilnoj aplikaciji svoje banke i tako kraćim putem direktno uplatiti iznos koji sami izaberete i upišete (iznos koji je automatski naveden kada otvorite QR kod je samo iznos koji mora da postoji zbog generisanja koda). 

Želite da nas podržavate na Patreonu ili PayPalu?

Patreon i PayPal su manje-više standardne platforme za podršku. Mi ih koristimo za plaćanje hostinga i sličnih servisa koje možemo da plaćamo preko PayPal-a. Za sve druge potrebe finansijski nam je jednostavnije da novac imamo direktno na računu udruženja u banci sa kojom poslujemo, na način koji je opisan iznad. 

Međutim, ako želite da nam pomognete preko Patreon ili PayPala, imate neke dolare koji vam stoje na PayPalu i možete da ih prenesete nama, vaše Patreon i PayPal donaciće je naći svoje mesto i bićemo veoma zahvalni za tu podršku! 

Na Patreonu možete pomoći redovnim mesečnim donacijama u iznosu koji sami izaberete preko preko ovog linka, dok direktnu jednokratnu uplatu možete napraviti i preko PayPala, ovde

Hvala svima koji redovno (ili neredovno) na Patreonu i PayPalu pružaju podršku! 

Imate opremu koja vam ne treba, a nama može biti korisna? 

Da bismo snimali i stvarali sadržaj koji slušate, obično nam je potrebna neka vrsta tehničke infrastrukture. Mikrofoni, kablovi, hard diskovi, monitori, računari… Šta god da mislite da može da nam bude od koristi, a imate ili znate kako da do te opreme dođemo bez kupovine (imate vi ili znate da ima neko drugi), javite se! 

Ne mora se sve kupiti! Mnogo opreme stoji neiskorišćeno ili se baci. 

Uostalom, prvi mikrofon koji i dan danas koristimo kada snimamo razgovore online smo dobili na poklon od naše prijateljice i naše planetološkinje iz Australije, dr Katarine Miljković! U usputnom razgovoru nam je rekla “Hej, pa ja imam jedan mikrofon koji ne koristim i verovatno ga nikada neću koristiti, ako vam znači, rado bih vam ga poklonila!”

Jedan od prvih računara koji smo koristili smo dobili od dr Tanje Petrović, naše antropološkinje iz Ljubljane, nakon: “Hej, imam jedan Mac iz 2013. godine, ne koristi se, jel vam treba?”

Ne možete da nam uplatite novac, ali možete da nam kupite opremu? Javite se! Prvi snimač zvuka i dva profesionalna mikrofona uz pomoć kojih smo snimili desetine epizoda dobili smo upravo na taj način. Uroš Milićev, programer i vlasnik firme Peak Software Solutions iz Beograda nam se javio i pitao “Slušam vas godinama, kako mogu da pomognem, šta vam treba?” 🙂 

Na kraju, Katarini, Tanji i Urošu beskrajno hvala za ove donacije! Svako od njih je doprineo da Radio Galaksija načini po jedan veliki korak napred! 

Imate ideju za neki drugi način? 

Možete nam pomoći nekom svojom veštinom ili znanjem koje biste voleli da podelite sa nama i tako nam pomognete? Imate kontakt preko koga možemo da dođemo do nekih konkretnijih stvari (poput opreme, novca, vidljivosti)? 
 
Sve to nam može biti značajno! Pustite mašti na volju! 
 
Bavite se video montažom? Ilustracijom? Svirate i bavite se kompozicijom? Verovali ili ne, sve to može da bude od koristi!
 
Držite štampariju? Možete da pomognete besplatnim štampanjem materijala ili popustom? Imamo neke ideje kod kojih to može da bude od koristi! 

 

Javite nam se na kontakt@radiogalaksija.rs, pa ćemo se dogovoriti! 

Hvala svima koji već donirate i pomažete, ali i svima vama koji ste upravo odlučili da se priključite!