Radio Galaksija

Radio Galaksija #111: Karl Segan (dr Milan M. Ćirković)

Na današnji dan, 9. novembra, rođen je Karl Segan, astronom, planetolog, naučni edukator, popularizator nauke, jedan od ljudi koji su uticali na milione, kako svojim knjigama, tako i čuvenom TV serijom “Kosmos”, brojnim predavanjima, gostovanjima na televiziji, itd. Stvorio je i za sobom ostavio mnoštvo bitnih i velikih ideja, inspirisao generacije, a mnogima je dodir sa njegovom literaturom i idejama promenio život.

Bio je pionir mnoštva projekata posvećenih istraživanju Sunčevog sistema, kao i vezivno tkivo između mnoštva disciplina koje se bave potragom za životom i inteligentnim životom u Svemiru, što je neka posebna tema, za neku posebnu epizodu.

Današnja epizoda je biografska, pričali smo o nekim od njegovih istraživačkih dostignuća, ideja koje su postavile osnovu za mnoga trenutno aktuelna istraživanja, ali i o njegovom uticaju na društvo putem njegovih javnih nastupa i popularnih knjiga koje je pisao. Karl Segan je bio čovek koji svima koji se bave komunikacijom nauke i istraživanja treba da bude uzor.

A gost emisije (a zapravo domaći) je bio Milan M. Ćirković sa Astronomske opservatorije Beograd.

Previous Article

Radio Galaksija #110: Kako psiholozi istražuju pandemije? (dr Kaja Damnjanović)

Next Article

Radio Galaksija #112: Zagađenje vazduha i mašinsko učenje (dr Andreja Stojić)

You might be interested in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *